Uppsala Regatta 2–7 augusti 2016

 

En seglarfest på Ekoln!

 

Inbjudan

Publiceras även på arrangerande klubbars hemsidor
Upsala Segel Sällskap USS, Ekolns Segelklubb ESK, Uppsala Kanotförening UKF, Svenska Skärgårdskryssare Förbundet SSKF:s hemsida samt i tävlingskalendern på Svenska Seglarförbundet SSF:s hemsida.

Notice of Race / Inbjudan på Svenska

 

Anmälan

  Registration

 

 

Tillfartseskader 30 juli - 2 augusti

För dem som vill se lite mer av skärgården och Mälaren arrangeras det även en eskader med slutmål i Uppsala. Eskadern startar den 30:e juli i Nynäshamns Segelsällskaps hamn. Eskaderchef är Gustaf Holgersson. Anmäl er på Nisse(at)javisst.com tel. 0709-16 00 17.

Seglingen mellan de olika öarna och hamnarna på vägen upp till Uppsala kommer att arrangeras som små dagliga informella kappseglingar där varje dags vinnare får en flaska champagne av en av regattans sponsorer.

Första etappens mål är Fifång (ca 15 nm från Nynäshamn), en mycket trevlig ö med bra naturhamn. På kvällen kommer det att arrangeras en grillning.

Efter att slussen i Södertälje har passerats seglar vi vidare mot Björkö (ca 27 nm från Fifång). Denna ö är intressant ur ett historiskt perspektiv då det är startpunkten för Sverige som land, ön hade den största vikingastaden vid Östersjön och var centrum för handel. Staden brändes ned för ca 1000 år sedan och endast några låga kullar finns kvar. Det finns ett vikingamuseum och en återskapad vikingaby nära hamnen. En guidad tur planeras på morgonen den 1:a augusti.

Nästa stop är Sigtuna (ca 22 nm från Björkö), Sveriges äldsta stad med välbevarad bebyggelse av låga trähus. I hamnen finns en mycket bra resturang, Båthuset, där vi planerar att äta middag. Man kan nästan kliva av båten direkt in i restaurangen.

Från Sigtuna är det endast tre timmar att segla till Ekoln (14 nm) och kappseglingarna.

 

Varmt välkomna till Uppsala!

För upplysningar via e-post, kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hemsida www.uss.nu

Upsala Segel Sällskap USS
Pär-Bertil Eklund, tävlingsledare Uppsala Regatta

Ekolns Segelklubb ESK
Ragnar Jalakas, seglingsledare Klassiska båtar

Uppsala Kanotförening UKF
Fredrik Söderman, tävlingsledare Segelkanoter

Svenska Skärgårdskryssareförbundet SSKF
Hans Samuelsson, ordförande